Aasta lähim superkuu 1.-2. jaanuaril

Farman Shams Pakistanis kirjutas: „Lugege teie artiklit kuuapogee tõttu väikseima täiskuu kohta, nii et jäädvustasin tänaõhtuse täiskuu ja võrdlesin seda eelmise aasta superkuuga.”


Vaadake rohkem pilte detsembri superkuust.

Esimenekaks jaanuari 2018 täiskuudlangeb enamiku jaoks 1. jaanuari 2018 õhtulläänepoolkera(2. jaanuarilIdapoolkera). See täiskuu saabub vaid 4,5 tundi pärast kuu jõudmist Kuuleperigee- Kuu igakuisel orbiidil Maale lähim punkt. Seega on see täiskuu lähim - ja seega suurim ja säravam -superkuu2018. aasta kohta.


Selle13 täiskuudja14 Kuu perigeesiaastal toimuv täiskuu- ja kuuperigee lähim joondus aastaks.

See tihe kuu ja perigee kokkusattumus 2018. aasta jaanuari alguses ei anna meile mitte ainult 2018. aasta lähimat täiskuud, vaid ka lähimat 2018. aasta Kuu perigee. Vaadake allpool, et märkida selle perigee ja täiskuu lähedust.

Kuu perigee distants (2018. aasta 1. jaanuar kell 21:54 UTC): 356 565 km
Täiskuu distants (2018. aasta 2. jaanuar kell 2:24 UTC): 356 846 km

Liituge virtuaalse teleskoobi projektigaRoomas 1. jaanuari 2018. aasta superkuu veebivaatamiseks.




Siin on Muzamir Mazlani võrdlus 3. detsembri täiskuu perigee'is (Maale kõige lähemal kuus) ja aasta kõige kaugema täiskuu juunis apogees (kuu kõige kaugemal Maast) Teloki Kemangi observatooriumis, Malaisias.Vaadake rohkem fotosid detsembri superkuust.

Ainuüksi silma jaoks ei tundu superkuu ilmselt suurem kui tavaline täiskuu (kuigi see võib tunduda heledam). Kuid Maa ookeanid tunnevad eriti lähedase superkuu raskust, mis põhjustab erititõusud ja mõõnad. James Younger kirjutas 3.Vaadake rohkem fotosid detsembri superkuust.

Kuigi kuu saab täpselt samal hetkel täis kogu maailmas (2. jaanuar kell 2:24)Universaalne aeg), täiskuu aeg ja võib -olla ka kuupäev varieerub sõltuvalt ajavööndist. Põhja -Ameerika ja USA ajavööndites saabub täiskuu tegelikult õhtul1. jaanuarnendel aegadel:

22:24 (22:24)Atlandi ookeani standardaeg (AST)
21:24 (21:24)Ida standardaeg (EST)
20:24 (20:24)Kesk -standardaeg (CST)
19:24 (19:24)Mäestiku standardaeg (MST)
18:24 (18:24)Vaikse ookeani standardaeg (PST)
17:24 (17:24)Alaska standardaeg (AKST)
16:24 (16:24)Hawaii standardaeg (HST)


Astronoomide sõnul on kuu täis, kui kuu on otse päikese vastasekliptikavõi taevane pikkuskraad. Teine viis selle vaatamiseks on kuu-päikese pikenemine täiskuul 180või.Kliki siiapraeguse kuu-päikese pikenemise väljaselgitamiseks, pidades meeles, et positiivne arv tähendab kasvavat kuud ja negatiivne arv kahanevat kuud.

Kuna aga kuu püsib täna öösel enam -vähem päikese vastas, võime öelda, et kuu on terve öö täis. Täna õhtul võime kogu maailmas oodata, et kuu tõuseb päikeseloojangu paiku, tõuseb ööks kõrgeimale kohale kesköö paiku ja loojub päikesetõusu paiku. Täiskuu öösel paistab kuu tavaliselt videvikust koiduni.

Pilt kauduUSA mereväe vaatluskeskus. Maa päeva- ja ööküljed täiskuu hetkel (2018, 2. jaanuar kell 2:24 maailma aja järgi). Vasakpoolne varjejoon kujutab päikeseloojangut 1. jaanuaril ja parempoolne varjejoon tähistab päikesetõusu 2. jaanuaril.

Täna õhtul on täiskuu sarja teinekolm järjestikust täiskuu superkuudtoimuvad3. detsember 2017, pluss 2. ja 31. jaanuar 2018. Nagu tavaliselt, langeb teine ​​neist kolmest täiskuu supermoonast kõige enam kokku Kuu perigeega, näidates lähimat ja suurimat superkuud selles suurejoonelises supermoonade rongkäigus.


Täiskuu distants (2017. aasta 3. detsember kell 15:47 UTC): 357 987 km
Kuu apogee kaugus (2017. aasta 4. detsember kell 8:42 UTC): 357 492 km

Täiskuu distants (2018. aasta 2. jaanuar kell 2:24 UTC): 356 846 km
Kuu perigee distants (2018. aasta 1. jaanuar kell 21:54 UTC): 356 565 km

Täiskuu distants (2018. aasta 31. jaanuar kell 13:27 UTC): 360 199 km
Kuu perigee distants (2018. aasta 30. jaanuar kell 9:54 UTC): 358,995 km

Tänane täiskuu on ka esimene kahest 2018. aasta jaanuari täiskuust. Mõned inimesed kutsuvad järgmist täiskuud 31. jaanuaril aSinine kuusest see on teine ​​kahest täiskuust ühe kalendrikuu jooksul. Veelgi enam, sellel 2018. aasta jaanuari teisel superkuul lavastatakse akuu täielik varjutus.

Super Blue Moon varjutus on tulemas 31. jaanuaril

Seitse kuukuu (täiskuud) pärast aasta lähimat superkuud avab 27. juulil 2018. aastal aasta väikseima täiskuu (mikrokuu). Sel hetkel täiskuu jakuu apogee- Kuu orbiidil Maast kaugeim punkt - mõlemad langevad samale kuupäevale. See täiskuu 27. juulil 2018 on Maast ligi 30 000 miili (50 000 km) kaugemal kui tänaõhtune lähim ja suurim superkuu.

Jacobi tubatabas 3. detsembril 2017 täieliku superkuu Floridas Tampa kesklinna kohal.Vaadake rohkem fotosid detsembri superkuust.

Alumine rida: nautige aasta 1. jaanuari 2018. aasta öösel 'kõige super' superkuu, kuna see süttib öösel hämarusest koiduni.

Ressursid:

Kuu faasid: 2001 kuni 2100

Kuu perigees ja apogees: 2001 kuni 2100

Kuu perigee ja apogee kalkulaator