See laululind rändab vahetpidamata 1500 miili

Foto krediit: Greg Lasley

Foto krediit:Greg Lasley


Väike laululind, keda tuntakse kui musträstast, lahkub igal sügisel Uus -Inglismaalt ja Kanada idaosast, et rännata vahetpidamata otsejoones üle Atlandi ookeani Lõuna -Ameerika suunas. Lindude rändetee jälgimiseks kasutasid teadlased miniatuurseid valgustundlikke geolokatoreid, mis olid lindude külge kinnitatud nagu väikesed seljakotid.

Uuringu kohaselt, mis ilmub märtsikuu numbrisBioloogia kirjadlinnud sooritavad vaid kahe päevaga otselennu, mille pikkus on umbes 1410–1 721 miili (2270–2 770 km), tehes maabumiskoha kusagil Puerto Ricos, Kuubal ja Suur -Antillidena tuntud saartel, sealt edasi põhja poole. Venezuela ja Colombia.


Blackpoll warbler, mille seljaosa oli varustatud miniatuurse valgustundliku geolokatoriga, mis võimaldas teadlastel jälgida oma täpseid rändeteid Kanada idaosast ja Uus-Inglismaalt lõuna poole talvitumiskohtade suunas. Foto krediit: Vermonti ökouuringute keskus

Blackpoll warbler, mille seljaosa oli varustatud miniatuurse valgustundliku geolokatoriga, mis võimaldas teadlastel jälgida oma täpseid rändeteid Kanada idaosast ja Uus-Inglismaalt lõuna poole talvitumiskohtade suunas. Foto krediit: Vermonti ökouuringute keskus

Esimene autor Bill DeLuca on Massachusettsi ülikooli Amhersti keskkonnakaitsealane teadur. Ta ütles:

Meil on väga hea meel teatada, et see on üks pikimaid vahepeatusteta veealuseid lende, mis laululinnu jaoks kunagi salvestatud, ning kinnitab lõpuks seda, mida on juba ammu peetud planeedi üheks erakordseks rändeteoks.

Kuigi teised linnud, nagu albatrossid, liivapüünised ja kajakad, on tuntud ookeaniüleste lendude poolest, siis enamik Lõuna-Ameerikas talvel rändavaid laululinde läbivad vähem riskantset mandrilist teed lõunasse läbi Mehhiko ja Kesk-Ameerika, märgivad autorid. Veemaandumine oleks kärplasele saatuslik.




DeLuca selgitab, et lähiminevikus on geolokatorid olnud liiga suured ja rasked laululindude rände uurimiseks. Pisike 12 grammi kaaluv musträstas oli liiga väike, et kanda isegi kõige väiksemaid traditsioonilisi jälgimisvahendeid. Teadlastel olid tööriistadena ainult maapealsed vaatlused ja radar.

Kuid hiljutiste edusammude tõttu on geolokatorid muutunud kergemaks ja väiksemaks. Selle töö jaoks kasutasid teadlased miniatuurseid geolokatoreid, mis olid umbes peenraha suurused ja kaalusid vaid 0,5 g lindude alaseljale nagu väike seljakott. Kui need lehmad järgmisel kevadel Kanadasse ja Vermonti tagasi tulid, siis andmeid analüüsides said DeLuca ja tema kolleegid oma rändeteid jälgida.

Niinimetatud valguse taseme geolokatorid kasutavad päikese geograafilist asukohta-meetodit, mida meremehed ja maadeavastajad on sajandeid kasutanud. See põhineb asjaolul, et päeva pikkus varieerub sõltuvalt laiuskraadist, samas kui päikese keskpäeva aeg varieerub sõltuvalt pikkuskraadist. Nii et instrumendil pole vaja teha muud, kui salvestada päevavalguse kuupäev ja pikkus, millest saab igapäevaseid asukohti järeldada, kui geolokator on uuesti tabatud.

DeLuca ütles:


Kui me jõudsime lokaatoritele, nägime, et blackpollide teekond oli tõepoolest otse üle Atlandi ookeani. Läbitud vahemaad ulatusid 2270-2770 kilomeetrini.

Ryan Norris Guelphi ülikoolist oli Kanada meeskonna juht. Ta ütles, et lennuks valmistumiseks ehitavad linnud üles oma rasvavarud.

Nad söövad nii palju kui võimalik, mõnel juhul kahekordistades oma kehamassi rasvas, et nad saaksid lennata ilma toitu ja vett vajamata. Blackpollide puhul pole neil võimalust ebaõnnestuda või natuke lühikeseks jääda. See on lendamine või suremine, mis nõuab nii palju energiat.

Need linnud tulevad igal kevadel tagasi väga lähedale samale kohale, mida nad kasutasid eelmisel pesitsushooajal, nii et hea õnne korral saate nad uuesti kinni püüda. Muidugi on nii pikal teekonnal rändavate laululindude seas suur suremus, usume, et naaseb vaid umbes pool.


DeLuca lisas:

Tagasilindude tagasisaamine oli päris põnev, sest nende rändetegu on iseenesest võimatuse äärel. Muretsesime, et ühe väikese kaardi virnastamine nende edu vastu võib põhjustada selle, et nad ei suuda üleviimist lõpule viia. Paljud rändlaululinnud, sealhulgas mustad küsitlused, kogevad murettekitavat populatsiooni vähenemist mitmel põhjusel, kui saame rohkem teada, kus need linnud oma aega veedavad, eriti mitteloomade hooajal, saame hakata uurima ja tegelema sellega, mis võib languse põhjustada .

Kas olete ForVMi iga-aastases rahakogumiskampaanias veel annetanud? Aidake ForVMil jätkata. Me vajame sind!

Mis puutub sellesse, miks mustpoll võtab nii ohtliku teekonna ette, kui teised liigid järgivad pikemat, kuid turvalisemat rannikuteed, siis autorid ütlevad, et kuna ränne on laululinnu aasta kõige ohtlikum osa, võib olla mõttekas sellest võimalikult kiiresti üle saada . Seda ja muid küsimusi tuleb aga veel uurida.

Alumine rida: Vastavalt märtsikuu numbris tehtud uuringuleBioloogia kirjad, läbib musträstas vaid kahe kuni kolme päevaga rände Atlandi ookeani kohal.

Loe lähemalt Massachusettsi ülikoolist Amherst